Wij staan voor Ons Vinkel

Wedstrijdverslag - 13 oktober

13 oktober 2024
EVVC boekt in eigen huis een knallende 7-0 zege op SMVC Fair Play uit Culemborg. In de eerste helft maken de balvaardige bezoekers er nog een wedstrijd van, maar na rust loopt de gretige thuisploeg kinderlijk eenvoudig uit naar een grote uitslag. Fair Play brengt zichzelf keer op keer in de problemen met gevaarlijk balverlies, en EVVC maakt daar volop gebruik van. Met drie doelpunten en een assist is aanvoerder Gerwin van den Boom de uitblinker van het doelpuntenfestijn.

SMVC Fair Play uit Culemborg is een volledig onbekende tegenstander voor EVVC. Samen met het Utrechtse Sporting ’70 is het dit seizoen de vreemde eend in de verder Brabantse klasse 3E. Toch kreeg EVVC vooraf alvast de nodige informatie over de ploeg in de schoot geworpen vanuit de lokale media boven de rivieren: Hoogste tijd voor een punt! - Culemborgse Velden. Kort samengevat is Fair Play een balvaardige ploeg, maar niet altijd gediend van een fel jagende tegenstander. Laat dat laatste nu net hetgeen zijn wat men tot dusver treft in het Brabantse. En wie zijn wij dan om dat zorgvuldig opgebouwde beeld in de war te schoppen?

De wedstrijd bevestigt dan ook precies het beeld van deze tegenstander. EVVC wil de tegenstander op het eigen sportpark de Zwaan direct vanaf het begin vastzetten en afjagen, maar de bezoekers combineren daar een aantal keer aardig onderuit in de opbouw. Tot gevaar voor het Vinkelse doel leidt dat allemaal niet, maar EVVC slaagt er in ieder geval ook niet in om de tegenstander direct te overrompelen. De thuisploeg is ook niet zorgvuldig genoeg om Fair Play echt pijn te doen in het eerste half uur, maar komt alsnog op voorsprong uit een hoekschop. Gerwin van den Boom legt deze scherp voorbij de eerste paal neer, waar Rob van Dijk met een acrobatische omhaal doel treft: 1-0. EVVC heeft dan de controle over het duel en gaat op zoek naar uitbreiding van de voorsprong. Aardige kansen daarop worden nog gemist, maar op slag van rust is daar alsnog de 2-0. Over de rechterflank wordt Bart van Griensven weggestuurd, wiens teruggetrokken voorzet beheerst en strak wordt ingeschoten door Mark van Zoggel.

Mocht Fair Play in de tweede helft nog hoop koesteren op een resultaat, dan is dat binnen vier minuten volledig de kop ingedrukt. Tot tweemaal toe kan EVVC counteren na gevaarlijk balverlies van de bezoekers. In de 47e minuut stuit Gerwin van den Boom eerst op de doelman, waarna Guus van der Rijt de rebound binnenloopt. Nog geen twee minuten later schiet Gerwin vanuit vergelijkbare positie wel raak in de korte hoek: 4-0. De wedstrijd is gespeeld en EVVC kan zich naar hartenlust uitleven. Fair Play blijft grossieren in balverlies op gevaarlijke plekken, en dat levert de ene na de andere kans op. Max van Wanrooij kopt een voorzet van de rechterflank binnen. Gerwin van den Boom mag nog een penalty benutten en later van dichtbij afronden voor zijn hattrick. Vooral dat laatste doelpunt is tekenend voor de wedstrijd: een in het eigen strafschopgebied pingelende speler wordt door drie EVVC’ers vol onder druk gezet, raakt de bal kwijt en EVVC rondt van dichtbij af. De teller stopt uiteindelijk bij 7-0. Scheidsrechter Rombout voelt goed aan dat hij geen seconde te lang hoeft te laten doorspelen.

Zo wordt de jaarlijkse Evelientje-dag aardig opgevrolijkt met de grootste competitiezege sinds 2012 (10-2 tegen Ruwaard). Een hele fijne uitslag voor EVVC, tegen een opponent die niet bepaald de indruk wekt hoge ogen te gaan gooien in deze competitie. De vele doelpunten zijn een resultaat van de Vinkelse gretigheid en inzet, maar evenzeer ook van de naïeve spelopvatting van de bezoekers. EVVC stijgt door de overwinning naar plek 4 op de ranglijst, met 2 punten achterstand op koploper DSC. Volgende week gaat het op bezoek bij ODC (let op: aanvang om 14:00). De promovendus uit Boxtel is ondanks een pittig programma prima gestart met 7 punten uit 4 wedstrijden. Een belangrijke wedstrijd voor EVVC dus om de positie in de top te behouden.