Wij staan voor Ons Vinkel

Wedstrijdverslag - 21 april

21 april 2024
In Haarsteeg loopt EVVC tegen een 2-0 nederlaag op. Na een slechte start gaat de wedstrijd lange tijd gelijk op, maar is het uiteindelijk toch de thuisploeg die aan het langste eind trekt. In de tweede helft is het in korte tijd tweemaal raak voor Haarsteeg, maar al in de eerste helft moet EVVC twee minstens zo grote tegenvallers incasseren als zowel Jordy Spooren als Rob van Dijk geblesseerd uitvalt. Zo is het een teleurstellende middag voor EVVC, waarin het de scherpte en overtuiging mist om een resultaat te behalen.

De van een schorsing terugkerende Mark van Zoggel start weer op het middenveld, terwijl de vorige week geblesseerd uitgevallen Guus van der Rijt nog ontbreekt. Al vroeg in de wedstrijd past Ramon van Rixtel de opstelling noodgedwongen aan. Jordy Spooren gaat na een kwartier plots naar de grond als hij zonder tegenstander in de buurt zijn knie verdraaid. Met een duidelijk ernstige blessure verlaat hij per brancard het veld. Stan Pennings neemt zijn plek op het middenveld over. De jonge middenvelder is nog wedstrijdritme aan het opbouwen na een langdurige blessure, maar mag vandaag dus al snel aan de bak.

De start van de wedstrijd is niet alleen in dat opzicht slecht. De thuisploeg begint duidelijk scherper aan het duel en krijgt binnen enkele minuten al grote kansen op de openingstreffer. EVVC komt een aantal keren goed weg. Na die openingsfase groeit de ploeg wel in de wedstrijd en weet het de bal beter in bezit te houden, terwijl het de organisatie achterin ook beter op orde heeft. De eerste goede kans voor EVVC wordt gecreëerd door Rob van Dijk. Na een goede actie heeft hij een uitstekende voorzet op Gerwin van den Boom in huis, maar zijn volley eindigt net over het doel. Vlak voor rust is het ook voor Rob van Dijk einde wedstrijd, als hij naar zijn hamstring grijpt. Niels van der Doelen vervangt hem aan het einde van de eerste helft.

In de tweede helft zijn beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. EVVC heeft wat meer balbezit, terwijl Haarsteeg gevaarlijk is door regelmatig de diepte te zoeken. Een eerste grote kans voor Haarsteeg wordt van dichtbij gekeerd door Joey van de Groes. Halverwege de tweede helft is het wel raak voor de thuisploeg, dankzij een treffer die toch redelijk uit het niets komt. Als EVVC in balbezit ver naar voren staat wordt in de tegenaanval door Haarsteeg snel de diepte gezocht. Hierdoor is er alle tijd en ruimte voor een voorzet die beheerst wordt binnen geschoten: 1-0. EVVC lijkt heel snel te reageren als Gerwin van den Boom op snelheid richting de doelman wordt gestuurd. Hij rondt keurig af, maar dan gaat de scheidsrechter na enig twijfelen alsnog in op het vlagsignaal van zijn grensrechter. De eerstvolgende aanval van Haarsteeg is opnieuw raak. Weer wordt de diepte achter de Vinkelse verdediging gezocht, waarna een lage voorzet precies voor de voeten van Robin van Esch caramboleert, die makkelijk kan afronden. EVVC probeert het daarna nog wel, maar weet niet meer te scoren. Bart van Griensven is nog dichtbij, maar kan de strakke voorzet van Gerwin van den Boom net niet goed raken vlak voor het doel. Aan de andere kant geeft EVVC natuurlijk veel ruimte weg. Eenmaal lijkt Haarsteeg daar ook van te profiteren, maar met een uiterste sliding redt Jesse van Doren de situatie. Zo eindigt de wedstrijd in 2-0.

De nederlaag in Haarsteeg is voor EVVC opnieuw een teleurstellend resultaat. Door gunstige uitslagen in de degradatiezone blijft de voorsprong op deze ploegen behouden en kan EVVC zich hopelijk komende weken definitief veilig spelen. Dan kan het ook gaan toewerken naar de nacompetitie om promotie. Om daarin goed voor de dag te komen zal het team komende tijd zijn vorm en vertrouwen moeten terugvinden. Met de in Haarsteeg opgelopen blessures en schorsing komt daar nog een uitdaging bij. Positief is in ieder geval dat de rest van de selectie alsnog voor een opbeurend weekend zorgt. EVVC 3 kroont zich glansrijk tot kampioen, terwijl ook EVVC 2 een grote stap zet naar het kampioenschap in hun klasse. Om het Vinkelse succesjaar compleet te maken heeft EVVC 1 nog duidelijk een stuk scherpte en overtuiging nodig.