Wij staan voor Ons Vinkel

Wedstrijdverslag - 26 mei

25 mei 2024
De derby met Nulandia levert een 1-0 nederlaag op voor EVVC. Waar de Vinkelse ploeg zich sinds een week voorbereid op de nacompetitie, stond voor Nulandia nog een spannende strijd om lijfsbehoud op het spel. In een felle maar sportieve wedstrijd is het uiteindelijk één van de steeds gevaarlijke Nulandse standaardsituaties die het verschil maakt. De competitie zit er op en EVVC kan zich opmaken voor het seizoenstoetje tegen VV Gestel.

Wedstrijdverslag - 26 mei

Direct na de winterstop troffen beide teams elkaar in Vinkel voor een rechtstreeks duel om de koppositie. Aan het einde van de koppositie ziet de wereld er heel anders uit. Zowel Nuland als Vinkel is aan een behoorlijk matige tweede seizoenshelft bezig, en daardoor flink afgezakt op de ranglijst. EVVC speelde zich een week eerder tegen Alem pas definitief veilig, maar in Nuland was de degradatiestress nog volop aanwezig. Dat zorgt voor een drukbezocht en sfeervol sportpark rondom deze derby.


Bij EVVC zijn de ogen voornamelijk gericht op de naderende nacompetitiestrijd. Zo mag Edgar Glaudemans de benen sparen en wordt hij in de basiself vervangen door Luuk Verbij. Vince Korsten neemt de plek over van de tegen Alem geblesseerd geraakte Nard Steenberg.


EVVC start sterk aan de wedstrijd en is in de openingsfase de bovenliggende ploeg. Aan beide kanten is echter weinig gevaar te noteren, totdat een verdwaalde dieptepass zomaar door Max van Wanrooij kan worden opgepikt. De EVVC-spits gaat alleen op het Nulandse doel af, maar zijn schot gaat langs de verkeerde kant van de paal. Nulandia neemt naarmate de eerste helft vordert steeds meer het initiatief over. EVVC wordt slordiger en heeft moeite om onder de felle Nulandse druk uit te spelen. Dat leidt vooral tot een aantal hoekschoppen die telkens gevaarlijk zijn met de Nulandse luchtmacht. Na een goed half uur spelen komt daar dan ook de openingstreffer uit. Het is de boomlange verdediger Thomas de Laat die een scherp ingebrachte hoekschop binnen knikt: 1-0. EVVC heeft dan al noodgedwongen spits Guus van der Rijt moeten wisselen en komt in de eerste helft niet meer lekker in haar spell.


De tweede helft vangt aan zonder Gerwin van den Boom, die in de rust is vervangen door Niels van Griensven. De energie neemt wat af bij de thuisploeg, waardoor EVVC weer terug in de wedstrijd komt. Toch ontbreekt het aan zuiverhuid en overtuiging om Nulandia echt pijn te doen. De thuisploeg staat goed georganiseerd en geeft alles in hun missie om directe handhaving. EVVC sorteert nog verder voor op de nacompetitiewedstrijden door gedurende de tweede helft ook nog het gehele middenveld te wisselen. De spanning blijft volop aanwezig, vooral als in Nuland het bericht doorsijpelt dat concurrent Helvoirt op voorsprong is gekomen. Toch komt de Nulandse defensie nooit echt in de problemen. Het gevaarlijkste moment van EVVC komt uit een voorzet van de doorgebroken Teun Schoones, maar Max van Wanrooij kan op de rand van het strafschopgebied net niet uithalen. De scheidsrechter laat niet al te lang doorspelen en ontketent met zijn laatste fluitsignaal een Nulands feestje.


Zo eindigt EVVC de competitie op een verdienstelijk ogende zesde plaats. Een kleine blik omlaag op de ranglijst leert echter dat het verschil met de gevarenzone slechts één punt is. Dat maakt nog maar eens duidelijk hoe cruciaal de winnende treffer van Gerwin van den Boom een week eerder tegen Alem was. Het zegt ook meteen alles over de matige tweede seizoenshelft van EVVC, dat als koploper de winterstop in ging, en halverwege het duel met Nieuwkuijk in maart zelfs opnieuw virtueel koploper was. Uiteindelijk is Nieuwkuijk echter de even overtuigende als terechte kampioen in deze klasse. Met de periodetitel op zak miste EVVC daarna het vuur om nog echt een rol van betekenis te spelen in deze sterke en spannende competitie. Van een nachtkaars-scenario kan echter geen sprake zijn, want aankomende donderdag wacht op het eigen sportpark de Zwaan een fraai treffen met VV Gestel in de eerste ronde van de nacompetitie. De Eindhovense club kwam eerder dit decennium nog in de hoofdklasse uit, maar speelt inmiddels alweer enkele jaren in de derde klasse. Een mooi affiche en uitstekende gelegenheid om het sportpark nog maar eens flink groen-wit te laten kleuren. Alle steun is welkom!



Deel dit bericht:


Terug